Kurşuna dizilecekler

İki Avustralya vatandaşı uyuşturucudan hüküm giyen 10 mahkum gibi kurşuna dizilerek infaz edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya'nın Bali Adası'ndan Avustralya'ya eroin kaçırmaya çalışırken yakalanan ve idam cezasına çarptırılan iki Avustralya vatandaşının, cezaya itiraz hakkının bulunmadığına hükmedildi.

Avustralya vatandaşları Andrew Chan ve Myuran Sukumaran için son şans olarak görülen Cakarta'daki duruşmada, hükümlülerin idam kararına itiraz etme talepleri reddedildi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan hükümlülerin avukatı Leonard Arpan, idam kararına itiraz etme taleplerinin reddedildiğini belirterek "Mahkemenin kararına rağmen hukuk mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Avustralyalı ikilinin de aralarında bulunduğu uyuşturucudan hüküm giyen 10 mahkum kurşuna dizilerek infaz edilecek.

Cakarta Devlet İdare Mahkemesi Başkanı Yargıç Ujang Abdullah, geçen hafta yaptığı açıklamada, idam hükümlüsü iki Avustralya vatandaşı Chan ve Sukumaran'a, idam kararına itiraz hakkı verilip verilmeyeceğinin 6 Nisan Pazartesi günü yapılacak duruşmada belli olacağını söyleyerek her iki tarafa da kanıtları hazırlaması için gereken sürenin verildiğini belirtmişti.


Avustralyalı "Bali Nine" çetesi üyeleri Chan ve Sukumaran, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Vidodo'ya af mektubu göndermiş ancak af talepleri reddedilmişti. İkili, 2005'te Bali'den Avusturalya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir