Las Vegas'ta anma törenleri düzenleniyor

Las Vegas'ta pazar gecesi meydana gelen ve 59 kişinin hayatını kaybettiği, 527 kişinin yaralandığı silahlı saldırının ardından kentin çeşitli noktalarında anma törenleri düzenleniyor. Bugün ABD Başkanı Trump'ın bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin Las Vegas kentinin farklı yerlerinde, pazar gecesi meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenleniyor. En büyük tören, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Mountain Crest Park'ta yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende saldırıda hayatını kaybedenler için 59 mum yakıldı. Turistler ve kent sakinleri, kentin birçok yerinde oluşturulan anma noktalarına kurbanlar için çiçekler ve yanan mumlar bırakıyor.

Bu arada, polis, saldırının düzenlendiği konser alanı ve çevresinde alınan güvenlik önlemlerini kent genelini kapsayacak şekilde genişletti.

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olay yerindeki soruşturması devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın da kenti ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerikan vatandaşı Stephen Paddock, pazar gecesi Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açmıştı. 59 kişiyi öldüren, 527 kişiyi yaralayan Paddock, saldırının ardından intihar etmişti.