Lavrov: Çavuşoğlu ve Zarif'le tavsiyeler hazırlayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Astana'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Zarif'le yapacakları toplantıda, Suriye hükümeti ile muhalefetine yönelik tavsiyeler hazırlayacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Astana'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le yapacakları toplantıda, Soçi deklarasyonunun uygulanış sürecini ele alacaklarını ve Suriye hükümeti ile muhalefetine yönelik tavsiyeler hazırlayacaklarını duyurdu.

Moskova'da düzenlenen 'Fırsatlar Ülkesi Rusya' adlı forumda konuşan Lavrov, "Yarın Astana'da Türkiye ve İran dışişleri bakanlarıyla bir araya geleceğiz. Soçi deklarasyonunun nasıl uygulandığını istişare edeceğiz ve hükümet ile muhalefet için tavsiyeler hazırlayacağız" dedi.

Lavrov, şu ifadeleri kullandı: "Astana sürecinin 3 garantör ülkesi Rusya, Türkiye ve İran, çok sayıda Suriye toplumu temsilcisinin katılımıyla Soçi'de Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni düzenledi. Kongrede Birleşmiş Milletler'in (BM) tam destek verdiği bir deklarasyon kabul edildi. Bu deklarasyonu BM himayesinde anayasa komisyonu kurarak en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Bu komisyon Cenevre'de çalışmalarına başlayarak Suriye'nin yeni anayasasını hazırlamalı."

Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, Astana'da görüşecekTürkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, Astana'da görüşecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir