Lehman hisseleri yüzde 45 düştü

İhtiyacı olan sermayeyi bulamayacağı endişeleri dün Lehman'ın yüzde 45 değer kaybetmesine neden oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Wall Street'te hisse senetleri, Lehman Brothers'ta başlayan satışların genel olarak finans sektörünü olumsuz etkilemesine bağlı olarak sert düşüşler yaşadı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 2.43 düşüşle 11230.73, S&P 500 Endeksi yüzde 3.41 kayıpla 1224.51 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.64 düşüşle 2209.81 puana geriledi.

Lehman'ın Güney Kore Kalkınma Bankası ile sürdürdüğü ortaklık görüşmelerinin sonuçsuz kaldığının açıklanması ve bu gelişmenin yatırımcıların Lehman'ın sermaye artırımı için kaynak, yatırımcı bulmakta zorlandığı endişelerini artırmasının etkisi ile Lehman hisseleri son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Lehman Brothers hisseleri Wall Street'in dördüncü büyük bankası bu endişelerle dün yüzde 45 değer kaybetti.

WSJ: Lehman, BlackRock ile görüşüyor

Öte yandan Wall Street Journal'ın haberine göre Lehman Brothers, İngiltere'deki ikameti ayrılmış gayrimenkul varlıklarından oluşan bir paketin satışı için BlackRock ile görüşmekte olduğunu açıklamayı planlıyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Lehman'ın ayrıca bası ticari gayrimenkul varlıklarını yeni bir şirket altında toplama planını da açıklaası bekleniyor. Kurulacak yeni şirket SpinCo, geri kalacak gayrimenkul varlıklarını toplanacağı şirket ise CleanCo olarak adlandırılıyor.