Liderler yeniden bir arada

Talat ve Hristofyas, 23 günlük aradan sonra yönetim ve güç paylaşımı, AB ve ekonomik konuları ele alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla Eylül 2008'de başlatılan müzakerelere, 23 gün aranın ardından yeniden başladı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgede bulunan resmi ikametgahında, müzakereler çerçevesinde 68. kez bir araya gelen liderler ile heyetleri, gün boyu müzakere yapacak.
Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun da katılıyor.
Görüşmenin gündemi konusunda tarafların herhangi bir mutabakatı bulunmamasına rağmen, "yönetim ve güç paylaşımı", "AB" ve "ekonomik konular" başlıklarının ele alınması bekleniyor. Görüşmede hangi konuların tartışılacağı, iki lider tarafından, görüşmenin sabah bölümünde ele alınacak.
Downer liderlerle dün ayı ayrı görüşmüş, Hristofyas "ekonomi" başlığını görüşmek istediğini belirtmişti.
Müzakereler çerçevesinde en son 29 Ocak'ta 67. görüşmeyi yapan liderler, 1 Şubat'ta da sürece ve liderlere "kişisel desteğini" belirtmek üzere Kıbrıs'ı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı toplantıda bir araya gelmişti.
Müzakerelere 23 gün ara verilmesinde, Kıbrıs Rum kesiminde yaşanan hükümet krizi de etkili oldu.
Bu konularda ilginizi çekebilir