Lokavt sürecinde sona doğru

NBA kulüp sahipleriyle oyuncu temsilcileri, lokavtı sona erdirecek olası anlaşma üzerinde sözlü uzlaşmaya vardılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA), kulüp sahipleriyle oyuncu temsilcilerinin, lokavtı sona erdirecek olası anlaşma üzerinde sözlü de olsa uzlaşmaya vardıkları açıklandı.

NBA Başkanı David Stern, "Tüm bunların sona ereceği ve sezonun 25 Aralık'ta başlayacağı konusunda iyimseriz" diye konuştu.

Sendika yetkilisi Billy Hunter da açıklamasında, olası anlaşmanın, tüm tarafları memnun edeceği düşüncesinde olduklarını söyledi.

Tarafların, lokavta neden olan anlaşmazlıkları gidermek için dün yapılan ve 15 saat kadar süren toplantıda uzlaşmaya vardıkları belirtiliyor.

Görüşmelere yakın kaynaklar, olası anlaşmanın, 66 karşılaşmanın yer aldığı maç takviminin 25 Aralık itibariyle başlamasını öngördüğünü söylüyorlar.

Nitekim hayata geçirilmesi için anlaşmanın, her iki tarafta yapılacak oylamada çoğunluğun onayını alması, yani 29 kulübün en az 15'i, oyuncular sendikası üyelerinin salt çoğunluğu tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Sendika komitesinin olası anlaşmayı bugün görüşmesi ve onaylayarak sendika yönetimine iletmesi bekleniyor.

Ağırlıklı olarak gelir paylaşımından kaynaklanan anlaşmazlığın yol açtığı 149 günlük lokavt sürecinin son bulmasının ardından, hazırlık kamplarının 9 Aralık'ta başlaması öngörülüyor.

Deron Williams Beşiktaş'a teşekkür etti

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) yaşanan lokavt sürecinde sona yaklaşılması üzerine lokavt süresinde Beşiktaş Milangaz forması giyen yıldız oyuncu Deron Williams, sosyal paylaşım sitesi twitter'da yayımladığı mesajla siyah-beyazlı camiaya teşekkür etti.

Deron Williams, İngilizce yazdığı mesajında, "Yakında eve gidiyorum. İstanbul, Beşiktaş inanılmazdı. Her şey için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir