Londra, Cumhurbaşkanı Gül'ü bekliyor

Londra, Cumhurbaşkanı Gül'ün 22-24 Kasım'da yapacağı resmi ziyaret için hazırlandı. Gül'ün ziyareti, 23 yıl sonra Türkiye'den İngiltere'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 22-24 Kasım'da yapacağı resmi ziyaret için hazırlandı.

Ziyaret nedeniyle, başkent Londra'da Buckingham Sarayının önündeki ana cadde olan Mall Caddesi, Türk ve İngiliz bayraklarıyla donatıldı. Resmi geçit törenlerinin yapıldığı geniş ve uzun caddeye karşılıklı olarak çok sayıda Türk bayrağı asıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in davetlisi olarak resmi ziyaretlerine Salı günü başlayacak ve Buckingham Sarayında misafir edilecek.

İngiltere'ye her yıl en fazla iki kez devlet başkanı düzeyinde resmi ziyaret yapılıyor. Bu ziyaretlerle, ağırlanan Cumhurbaşkanının ülkesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Resmi ziyaretler çerçevesinde atlı resmi geçit düzenleniyor ve Kraliçe konuk devlet başkanı onuruna resmi akşam yemeği veriyor.İngiltere'ye devlet başkanı düzeyinde son resmi ziyareti, ABD Başkanı

Barack Obama ve eşi Michelle Obama 24-26 Mayıs 2011 tarihlerinde yapmıştı.

23 yıl aradan sonra ilk kez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1988 yılında gerçekleştirdiği ziyaretten 23 yıl sonra Türkiye'den İngiltere'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olacak. Gül'ün ziyareti, Kraliçe 2. Elizabeth'in 13–16 Mayıs 2008 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğini taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir