Londra metrosundaki grev hayatı felç etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da metro çalışanlarının yaptığı grev günlük hayatı olumsuz etkiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da her gün yaklaşık 4 milyon kişiyi taşıyan metroda çalışanların yaptığı grev, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. 


Bilet gişelerinin kapatılması ve yaklaşık bin görevlinin işten çıkarılması planlarına tepki gösteren metro çalışanlarının 48 saatlik greve gitmesi nedeniyle, birçok metro hattında aksamalar yaşanırken Londralılar istasyonların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Sabah saatlerinde metroyu kullanamayan binlerce kişi, alternatif ulaşım yolu olarak otobüslere ve nehir taşımacılığına yöneldi ya da bisikletle ulaşımını sağlamaya çalıştı.  

Grev süresince ulaşımın aksamaması için yaklaşık 266 ek otobüs seferi koyan Londra Ulaşım Kurumu (TFL) , metro ağının yarıya yakınının sorunsuz işlemesi için çalışıldığını kaydetti. 

Güney Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda Chelsea ile Atletico Madrid arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçını izlemek isteyen binlerce futbolseverin de grevden olumsuz etkileneceği belirtildi. 

Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron, resmi twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Londra'daki metro grevinden milyonlarca insanın hayatının olumsuz etkilenmesi kabul edilemez" dedi. 

Londra Ulaşım Kurumu (TFL), sendikalarla görüşmelere devam etme istediğini ifade etse de kesintilerdeki ısrarını sürdürüyor. Kurum, kesintilerle yıllık 50 milyon sterlin tasarrufta bulunmayı hedefliyor. 

Ülke ekonomisindeki bütçe açığını gidermek için İngiliz hükümeti 2010 yılından bu yana kamu sektörü başta olmak üzere birçok alanda kesintilere gidiyor. Kesintiler işten çıkarmaları da beraberinde getiriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir