Louvre Müzesi'nde silah sesleri

Paris'te Louvre Müzesi'ne bavulla ve bıçakla girmeye çalışan bir kişi askerin açtığı ateşle etkisiz hale getirildi. Henüz kesinleşmese de bu eylemin bir terör saldırısı olması ihtimali üzerinde duruluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız askeri, elinde bavulla Paris'te Louvre Müzesi'ne girmeye çalışan bıçaklı bir şüpheliyi ateş açarak durdurdu. Bıçaklı kişinin bir başka askere saldırdıktan sonra vurulduğu açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, görgü tanıkları, saldırganın sırtından vurulduğunu söyledi. Müzedeki ziyaretçilerin tahliye edildiği ve müzenin güvenlik koridoruna alındığı bildiriliyor.

Fransa İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada "Kamu güvenliği ile ilgili ciddi bir olay olduğu düşünülüyor, güvenlik birimleri olay yerine ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

Askerin vurduğu saldırganın ağır yaralandığı bildirilirken müzeye yakınlarındaki metro istasyonunun da kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Fransa'da 2015 ve 2016'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından Paris'in en çok turist çeken noktalarından olan Louvre Müzesi'nde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Çantadan patlayıcı çıkmadı

Polis, saldırganın üzerinden çıkan iki sırt çantasında da patlayıcı bulunmadığını belirtti. Paris Emniyet Müdürü Cadot, saldırganın "Allahu ekber" diye bağırdığını söyledi.

Cadot, "Şüpheli davranan ikinci bir kişi daha vardı. O da gözaltına alındı. Ancak şu an için bu kişiyle saldırı arasında bir bağlantı yok gibi duruyor" dedi. Cadot, saldırıya uğrayan askerin yarasının ağır olmadığını açıkladı.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve ise yaptığı açıklamada, "Saldırı girişimi açıkça terör niteliği taşıyor" dedi.

Fransa'da 2015 ve 2016'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından Paris'in en çok turist çeken noktalarından olan Louvre Müzesi'nde güvenlik önlemleri artırılmıştı.