Lübnan saldırının sorumlusunu arıyor

Lübnan, Hizbullah ile İsrail arasında 2006'da meydana gelen savaşı sona erdiren ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BEYRUT - Lübnan hükümetinin, bu sabah ülkenin güneyinden İsrail'in kuzeyini hedef alan roket saldırısını kimin düzenlediğini araştırdığı belirtildi.

Lübnanlı bir hükümet yetkilisi, konunun araştırıldığını, "Lübnan'ın Hizbullah ile İsrail arasında 2006'da meydana gelen savaşı sona erdiren ve Birleşmiş Milletler'in desteğiyle varılan ateşkese bağlı olduğunu" söyledi.

İsrail'in kuzeyine bu sabah 3 ila 5 adet roket saldırısı düzenlenmiş, İsrail de saldırıya topçu ateşiyle cevap vermişti. Olay, can kaybına yol açmamıştı.

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e düzenlenen roket saldırısını kimin yaptığı bilinmiyor, şu ana kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırıyı Hizbullah gerillalarının düzenlediğini düşünmüyor, Lübnan'daki Hamas sözcüsü de kendilerinin yapmadığını açıkladı.

İsrailli yorumcular ise saldırıyla ilgili olarak Lübnan'da konuşlanan Filistinli gerilla gruplarını işaret ediyorlar. Ordu radyosuna konuşan yorumcular, roketleri atanların Hizbullah'ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söylemişti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC/GK) lideri Ahmed Cibril de, geçen hafta İsrail'e karşı yeni bir cephe açma tehdidinde bulunmuştu.