Luftansa pilotları yarın iş bırakacak

Lufthansa pilotları bir günlük greve gidiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan pilotların yarın iş bırakma eylemi yapacağı bildirildi.  

Alman Pilot Sendikası Cockpit tarafından yapılan açıklamada, ülkenin en büyük havayolu şirketlerinden Luftansa'da çalışan sendika üyelerine, 18 Mart Çarşamba günü saat 00.01 ile 23.59 arasında iş bırakma eylemi çağrısında bulunulduğu belirtildi. 

Söz konusu eylemin Almanya genelinde kısa ve orta mesafeli tüm uçuşlarda uygulanacağı kaydedilen açıklamada, şirketin yan kuruluşları olan Germanwings ve Eurowings'in grevden etkilenmeyeceği ifade edildi.  

Açıklamada, Lufthansa yönetiminin genç pilotlar için daha cazip koşullar sunma konusunda daha kararlı olması gerektiği kaydedildi. Lufthansa yönetimi üzerindeki baskıyı artırmak için iş bırakma eyleminin genişletilebileceği aktarılan açıklamada, yolcuların grevden tekrar etkilenmesinden dolayı sendika üyelerinin üzgün olduğu aktarıldı. 

Emekliliğe geçiş süresinde anlaşmazlık

Öte yandan, sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş sürelerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55'ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.  

Lufthansa ile Cockpit arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle geçen yıl da pilotlar değişik aralıklarla greve gitmiş, binlerce uçuş iptal edilmişti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir