Lufthansa, kâr hedefini düşürdü

Lufthansa, beklentilerin altında olan yolcu ve kargo gelirleri sebebiyle bu yıl ve gelecek yıl için kâr hedeflerini düşürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT  - Alman Havayolu şirketi Lufthansa, beklentilerin altında olan yolcu ve kargo gelirleri sebebiyle bu yıl ve gelecek yıl için kâr hedeflerini aşağı yönlü revize etti.  

Lufthansa açıklamasına göre, beklentilerin altında kalan yolcu ve kargo gelirleri sebebiyle kar tahminlerinde değişikliğe giden şirket bu yıl ve gelecek yıl için kar hedeflerini düşürdü. 

Bu yıl için yaklaşık 1 milyar avro kar bekleyen firma, daha önce 2014 yılı için 1,3-1,5 milyar avro arasında kar bekliyordu. 

Lufthansa Finans ve Havacılık Hizmetleri Genel Müdürü Simone Menne, ABD ve Avrupa'daki uçuşlarda kapasite fazlalığının, Körfez Hava yollarının artan rekabeti göz önüne alındığında bir problem teşkil ettiğini ve şirketin kış aylarında uçuş kapasitesini düşürebileceğini kaydetti.  

"Yönetim Kurulu artık 2015 yılında  2,65 milyar avro kar hedefinin elde edileceğine inanmıyor. Şirket yine de cari yıl ile kıyaslandığında faaliyet karını önemli ölçüde artırmayı hedefliyor" ifadesine yer verilen açıklamada, Yönetim Kurulu'nun şartların sabit kalması şartıyla, 2015 yılı için yaklaşık 2 milyar avro seviyesinde faaliyet karı hedeflediği belirtildi. 

Öte yandan, revizyon açıklamasının ardından şirket hisseleri borsada değer yitirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir