Lufthansa'da grev yine uzadı

Lufthansa'da çalışan kabin personellerinin geçtiğimiz cuma gün başlattığı grev pazartesi günü de devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan kabin personelinin emeklilik ücretlerinde iyileştirme talebiyle cuma günü başlattıkları grevin pazartesi günü de süreceği açıklandı. 

Lufthansa'da çalışan kabin personelini temsil eden "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) Sendikası"ndan yapılan açıklamasında, Frankfurt ve Düsseldorf havalimanlarında başlayan grevin, Münih havalimanını da içine alarak devam edeceği kaydedildi. 

Açıklamada, grevin üç havalimanında da saat 04.30'da başlayacağı, Frankfurt ve Düsseldorf'daki havaalanlarında saat 23.00'e kadar, Münih havalimanında ise gece yarısına kadar süreceği bildirildi. 

UFA Genel Başkanı Nicoley Baublies ise, "Bu havalimanlarına iniş ve kalkış yapması gereken bütün Lutfhansa uçuşları grevden etkilenecek" derken, şimdiden grevin 13 Kasım Cuma gününe kadar devam edip etmeyeceğini söylemenin zor olduğu söyledi. 

UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek bir sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor.  

Öte yandan, UFO'nun yanı sıra Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 13 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir