Lufthansa'da grevi hafta sonuna kadar sürecek

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da kabin personelinin grevi hafasonuna kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan kabin personelinin, emeklilik ücretlerinde iyileştirme talebiyle geçen hafta cuma günü başlattıkları grevin 13 Kasım Cuma gece yarısına kadar süreceği bildirildi.

Kabin personelini temsil eden "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO)" sendikasından yapılan açıklamada, Lufthansa ile anlaşmaya varılamadığı belirtilerek, grevin Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havalimanlarında tüm uçuşları kapsayacak şekilde 11 Kasım saat 04.00'ten 13 Kasım gece yarısına kadar kadar devam edeceği kaydedildi. 

Öte yandan, Lufthansa, kabin görevlilerine bir kereye mahsus olmak üzere daha önce 2 bin avro ödenmesini öngören teklifini 3 bin avroya çıkarmış ve 2016 yılının ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 1,7 ücret artışı teklif etmişti. Ancak Lufthansa'nın grevi acilen sona erdirmeleri için sunduğu söz konusu teklif UFO sendikası tarafından reddedildi. 

Beşinci günündeki grev nedeniyle binlerce uçuş iptal edilirken, on binlerce yolcu da mağdur oldu.

Grevden haberdar olmayıp Düsseldorf Havalimanı'na gelen bazı yolcular uçuşlarının iptal olduğunu öğrenince seyahat planını değiştirmek zorunda kaldı. Luftansa kabin görevlilerinden bir grup da mesai saatlerinde Düsseldorf Havalimanı'na gelerek, üzerinde "grevdeyiz" yazılı yeleklerle havalimanı dışında bekledi. Çalışanlar, sendikanın gerekli basın açıklamasını zaman zaman yazılı olarak yaptığını hatırlatıp bireysel görüş belirtmek istemedi. 

UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek bir sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor. 

Ayrıca, UFO'nun yanı sıra Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 13 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir