Maaşı 250 dolar, otomobili 43 bin dolar

Rusya'da trafik polisinin değeri maaşının kat kat üstünde olan cipi çalındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'da, aylık maaşı 250 dolar civarında olan bir trafik polisinin Rusya'daki piyasa değeri 43 bin dolardan fazla olan Lexus RX 400h tipi lüks cipi çalındı.

Adı açıklanmayan 31 yaşındaki trafik polisinin, çarşamba günü aracının çalındığı başvurusunda bulunduğunu, lüks cipinde uydu takip sistemi olduğunu söylediğini duyurdu.

Trafik polisinin çalındığını söylediği cipin St. Petersburg'un Gatçina adlı varoş semtinde oturan 31 yaşındaki bir işsiz Rus vatandaşının adına kayıtlı olduğunu ortaya çıktı.

St. Petersburg kentinde, daha önce de yine bir trafik polisinin piyasa değeri 33 bin dolardan fazla olan Lexus RX 330, bir başka trafik polisinin de Mitsubishi Pajero marka cipi ile başkent Moskova'da da 24 yaşındaki bir trafik polisinin BMW X6 tipi lüks otomobili çalınmıştı.

Rusya'da polisin rüşvet almasıyla ilgili önlemler yetersiz kalıyor. Uzmanlar ülke genelinde trafik polislerinin ortalama maaşlarının 7 bin ruble (245 dolar) civarında olduğunu, bunun da emniyet teşkilatındaki çürümenin en önemli nedenini oluşturduğuna dikkat çekiyorlar.

Emniyet teşkilatında geçtiğimiz yıl arka arkaya ortaya çıkan rüşvet olayları üzerine Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev İçişleri Bakanlığı personeli sayısının yüzde 20 oranında azaltılması, geride kalan personelin maaşının iyileştirilmesini öngören bir kararname imzalamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir