Macaristan'dan Çipras'a tepki

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto, "Yunanistan ortak kuralları ciddiye almıyor ve kayıtsız, yasa dışı göçmen kitlelerinin Avrupa içlerine ilerlemesine izin veriyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, mülteci krizi konusundaki açıklamalarına tepki göstererek, "Yunanistan ortak kuralları ciddiye almıyor ve kayıtsız, yasa dışı göçmen kitlelerinin Avrupa içlerine ilerlemesine izin veriyor" dedi.

Szijjarto, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Yunanistan'ın Schengen bölgesinden atılmaktan korkmadığını belirterek, ''Şimdi dikenli tel çekenler, mültecileri şiddet ile kovanlar ve ülkelerini kaleye çevirenler sonunda izole olacak. Sığınmacı krizinde Almanya Başbakanı Angela Merkel insani duruş sergiledi ve liderliğini ispatladı. Eğer Şansölye, Macaristan Başbakanı Orban gibi davransaydı, Avrupa çoktan bölünmüş ve iflas etmiş olurdu'' şeklindeki ifadelerine yanıt verdi.

Macar Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Szijjarto, Macaristan'ın Schengen kurallarını uygulayarak kendi sınırlarını ve Avrupa Birliği sınırlarını koruduğunu vurgulayarak, ''Yunanistan ortak kuralları ciddiye almıyor, kayıtsız ve yasa dışı göçmen kitlelerinin Avrupa içlerine ilerlemesine izin veriyor'' diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Cipras'ın açıklamalarını trajikomik olarak değerlendiren Szijjarto, AB kanunlarına tüm ülkelerin uyması gerektiğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir