Macaristan'ın kredi notunu düşürdü

Fitch, Macaristan'ın kredi notunu "BB " ye indirdi, görünüm "negatif"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Macaristan'ın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını indirdi.
Fitch, Macaristan'ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-"den "BB "ya ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye çektiğini açıkladı. Kuruluş uzun vadeli kredi notları görünümlerini ise "negatif" olarak belirledi.
Kuruluş, kredi notları indirimine gerekçe olarak bu ülkenin mali ve dış finansman koşulları ile büyüme görünümündeki bozulmayı gösterdi. Yatırımcı güvenine zarar veren ekonomi politikaları, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) ile yeni anlaşmaya ilişkin karmaşık sürecin mali göstergelerde bozulmaya yol açtığı belirtildi.
Macaristan'ın büyüme görünümünün kötüleşmeye devam ettiğine işaret eden Fitch, 2012 yılında ülke ekonomisinin yüzde 0,5 daralacağı tahmininde bulundu. Kuruluş, daha önce ekonominin yüzde 0,5 büyüyeceğini öngörmüştü.
Ülkenin mali ve dış finansman risklerinin geçen yıl Kasım ayından bu yana belirgin artış gösterdiğine dikkati çeken Fitch, IMF ile zamanında yapılacak anlaşmanın öneminin arttığını vurguladı.
Macaristan'ın kredi notları görünümlerinin "negatif" olarak belirlenmesinin, ülkenin 2 yıl içinde tekrar kredi notu indirilmesi ihtimalinin yüzde 50'den fazla olduğunu gösterdiği ifade edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir