Macron, hükümeti onayladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Başbakan Philippe'in kurduğu hükümeti onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan olarak atadığı Edouard Philippe'in kurduğu hükümeti onayladı.

Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, başbakanlık görevini geçici olarak üstlenecek ismin Edouard Philippe olduğunu açıklamıştı.

Fransa'nın eski başbakanlarından merkez sağ politikacı Alain Juppe'nin ekibinden Philippe'in bu göreve atanmasının 11 ve 18 Haziran'da düzenlenecek milletvekili genel seçimlerinde çoğunluğu elde etmeyi amaçlayan Macron'un merkez sağa yaklaşma çabası olarak değerlendiriliyor.

Fransızlar 11 Haziran'da milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan milletvekili adaylarının doğrudan Ulusal Meclise gireceği yarışta, herhangi bir adayın yüzde 50'yi yakalayamadığı sandalyeler için ikinci tur seçimler yapılacak. 18 Haziran'daki ikinci tura, ilk turda yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek ve burada en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.

Sol ve sağ arasında bir köprü olma sözü veren Macron, Ekonomi Bakanı olarak AB taraftarı bir isim olan Bruno Le Mairne'yi, İçişleri Bakanlı olarak Sosyalist siyasetçi Gerard Collomb'u, Dışişeri Bakanı olarak da Sosyalist Parti'den Jean-Yves Le Drian'ı atamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir