Macron, ilk Bakanlar Kurulu'nu topladı

Fransa'da yeni Cumhurbaşkanı Macron başkanlığında ilk Bakanlar Kurulu yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cumhurbaşkanı seçildikten sonraki ilk Bakanlar Kurulu toplantısının başkanlığını yaparak hükümetin öncelikli hedeflerini belirledi.

Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan Christophe Castaner, hükümetin öncelikle iş yasası, eğitim sistemi ve siyasetçilerin iş ahlakının geliştirilmesi konularını ele alacağını ve vatandaşların resmi işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapacağını belirtti.

Macron'un hükümetin etkin şeklide görevini yerine getirmesi için bakanlara genelge yayımlayacağını ifade eden Castaner, Macron'un aynı zamanda bütün bakanlardan milletvekili genel seçimi kampanyası için sahada çalışma yapmalarını istediğini kaydetti.

Castaner, Macron'un Bakanlar Kurulu toplantısında Avrupa Birliği'nin (AB) önemine işaret ettiğini ve bakanlara bazı kuralları hatırlattığını bildirdi.

Çevre Bakanı Nicolas Hulot'un daha önce Jacques Chirac ve Nicolas Sarkozy'nin bakanlık tekliflerini reddettiğinin hatırlatılması ve Macron'a bakanlığı kabul etmek için herhangi bir şart öne sürüp sürmediğinin sorulması üzerine Castaner, "Hiçbir bakan herhangi bir şart öne süremez." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir