Madonna'dan Fransa'daki aşırı sağa tepki

Amerikalı pop yıldızı Madonna, Instagram'daki hesabında, Fransa'da Avrupa Parlamentosu seçimlerinden ilk parti çıkan aşırı sağcı Ulusal Cephe'yi eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Amerikalı pop yıldızı Madonna, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'daki hesabında, Fransa'da Avrupa Parlamentosu seçimlerinden ilk parti çıkan aşırı sağcı Ulusal Cephe'yi (FN) eleştirdi.

Ünlü şarkıcı, 1,6 milyon takipçisi bulunan hesabında, Fransız Liberation gazetesinin seçim sonuçlarıyla ilgili attığı "Fransa, FN" manşetinin fotoğrafını paylaşarak altına "Rusya, Ukrayna, Venezuela... şimdi Fransa?" yazdı. Madonna, yorumunun yanı sıra fotoğrafın altında "faşizmle mücadele, ayrımcılıkla mücadele, linç çetesi zihniyetiyle mücadele, nefret söylemiyle mücadele ve aşkın devrimi" etiketlerini kullandı.

Bunun üzerine FN Başkan Yardımcısı Florian Philippot da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, Madonna'yı sporu bıraktıktan sonra şarkıcılığa soyunan eski Fransız tenisçi Yannick Noah'a benzeterek, "Madonna da Yannick Noah gibi kariyerinin sonunda debeleniyor" ve "Mamy (nine) Gaga siyasetten de anlamıyor" ifadelerini kullandı.

Madonna, 2012'de piyasaya çıkardığı "Nobody Knows Me" isimli şarkısının klibinde FN lideri Marine Le Pen'in fotoğrafının üzerine gamalı haç ve Hitler bıyığı eklemişti. Bunun üzerine Le Pen, klibin, şarkıcının dünya turnesinin Fransa ayağında gösterilmesi halinde intikam alacağını söylemişti.

Klipte Le Pen'in yanı sıra aşırı sağcı kimliğiyle bilinen Amerikalı siyasetçi Sarah Palin, Çinli lider Hu Şintao ve ABD Başkanı Barack Obama'nın rakibi Mitt Romney'nin görüntüleri de yer almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir