Madrid'de 2 bin koyun şehre indi

İspanya'da hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek için yapılan Trashumancia Şenliği kapsamında 2 bin koyun Madrid sokaklarında dolaştırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek için yapılan ve bu yıl 21'incisi düzenlenen Trashumancia Şenliği kapsamında 2 bin koyun Madrid sokaklarında dolaştırıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de koyunların şehir merkezine indirilip dolaştırılmasıyla ünlü "Trashumancia Şenliği" bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 1994 yılından bu yana devam eden şenlik kapsamında 2 bin koyun Madrid'de şehir merkezinde gezdirildi.

İspanya Tarım Bakanlığını'nın organizasyonunda gerçekleşen ve hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmeyi hedefleyen şenlik dolayısıyla şehir merkezinde bazı yollar trafiğe kapatıldı. Yaklaşık 4 saat süren etkinlikte, başlarında çobanları olan 2 bin koyun kent sokaklarından geçerken, Madridliler de meraklı gözlerle sürüyü izledi. Kent merkezindeki Sol Meydanı'na gelindiğinde 1418 yılındaki bir geleneğe atfen sembolik olarak çobanlar koyunlarını geçirmek için antik İspanyol parasını belediye yetkililerine ödedi.

Çobanlar ve aileleri geleneksel kıyafetlerini giyerek koyunlara eşlik ederken, çalınan müziklerle yerel dansları sergiledi. Tarım ve Gıda Bakanlığı Genel Sekreteri Carlos Cabanas, "Hayvan yetiştiriciliği kültür ve çevre için çok önemli bir değer. Bu bizim tarihimizin ve kültürel varlığımızın bir parçası. Bu şenliği sürdürmeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir