Mastercard'a intikam saldırısı

Bilgisayar korsanları, Wikileaks sitesine bağışları engelleyen MasterCard'ın sitesinin kısmen sekteye uğrattı. Wikileaks de Visa ve Mastercard'a dava açıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgisayar korsanları, Wikileaks sitesine bağışları engelleyen MasterCard'a misilleme için, kredi kartı şirketinin internet sitesine saldırdılar.

Korsanların saldırısı sonucunda uluslararası kredi kartı şirketinin sitesinin kısmen sekteye uğradığı belirtildi.

Kendilerini "Meçhul" olarak nitelendiren bir grup online aktivistin, siteye karşı DDOS (hizmetin yaygın olarak esirgenmesi) saldırısı düzenlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

MasterCard pazartesi günü, yasadışı faaliyet içinde bulunduğu gerekçesiyle Wikileaks'e yapılan bağışları artık işleme koymayacağını duyurmuştu.

Mastercard ve Visa'ya dava

ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan Wikileaks, kredi kartı üzerinden yapılan bağışları siyasal nedenlerle engelledikleri gerekçesiyle Visa ve Mastercard'a karşı dava açıyor.

BBC'nin haberine göre, Wikileaks'a bağlı iletişim teknolojileri firması Datacell tarafından yapılan açıklamada, bağışların kendilerine aktarılması için derhal harekete geçileceği belirtildi. İzlanda merkezli Datacell'in Genel Müdürü Andreas Fink, açıklamasında, "Sadece işlerini yapsınlar, söz konusu paraları gereği gibi havale etsinler" dedi. 

Visa Europe, Wikileaks hakkındaki araştırmalarından ötürü, firmaya ödemeleri dün durdurduğunu, bu sitenin Visa'nın kurallarını ihlal edip etmediğinin anlaşılmasına yönelik araştırma başlattıklarını açıklamıştı. Mastercard ise, belirli bir süre için Wikileaks'a ödemeleri askıya aldıklarını bildirmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir