MB, zorunlu karşılık oranını artıracak

JP Morgan, Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranını yıl sonuna kadar 50 baz puan daha artırmasının beklediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk hükümetinin tüketici kredilerinde kaynak kullanımı destekleme fonunu yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarma kararını değerlendiren JP Morgan, KKDF'nin yükseltilmesinin banka likiditesinin sıkılaşmasına ve kredi talebinde yavaşlamaya yol açacağını belirtti.

KKDF'nin yükseltilmesi kararının hükümetk ile TCMB arasında kredilerde büyümenin sınırlandırılması için tedbirler alma gereği konusunda ortak bir anlayış olduğunu gösterdiğini belirten JP Morgan, tüketici kredilerindeki yüzde 35 büyüme oranının sürdürülmesi halinde dezenflasyon süresinin tehlikele atılabileceği endişesi bulunduğunu vurguladı.

TCMB'nin hızlı kredi büyümesinden endişe ettiğini ve bu büyümeyi sınırlamak için daha fazla tedbir alınması gerektiğini düşündüğünü ifade eden JP Morgan, bu ortamda TCMB'nin zzorunlu karşılık oranını yıl sonuna kadar 50 baz puan daha artırmasını beklediklerini belirtti.

JP Morgan, kredilerde büyüme yavaşlamadığı takdirde zorunlu karşılık oranının daha da artabileceğini vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir