Medvedev'e göre Rusya'nın iki ana sorunuİ: Az gelişmiş ekonomi ve rüşvet

Ahmet Coşkunaydın, Moskova'dan bildiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev bu yıl sona ermeden önce halka yapacağı yıllık değerlendirme konuşması öncesi Rus halkından yardım ve destek istedi. Rusya'nın bu gün içinde bulunduğu en önemli sorunları dile getiren Başkan Medvedev halkın duyarlılığına güvendiğini ve bu sorunları aşmak için de yeni çözüm önerileri beklediğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanına göre Rusya'nın yıllardır devam ede gelen ve kısa sürede de çözüm beklenemeyen iki temel sorunu var. Bunlardan birisi Rusya'nın az gelişmiş ekonomisi, diğeri ise rüşvet. Rusya'nın halen Sovyetler Birliği döneminde ki doğal kaynakları satarak yaşadığı, halbuki bunların tüm Rus Halkı'nın ortak zenginliği olduğuna dikkat çeken başkan, hala üretilmiş mal eden bir ekonomiye kavuşulmamış olmasının ciddi bir eksiklik olduğunu söyledi. Bugün yaşanan yanlışların temelinin çok eskilere dayandığını ve Sovyetler döneminde atıldığına dikkat çeken Dimitri Medvedev, son 20 yılda atılan adımların da yeterli sonucu vermediğinin görüldüğünü söyledi.

Rusya'nın ikinci en büyük sorunu ise yine rüşvet. Rüşvet konusunda da Rusya'da yapıcı adımlar atılamadığına dikkat çeken Rusya Devlet Başkanı, göreve başladığı günden bu yana rüşvetle mücadele edilmesine gayret ettiğini, bu konuda da yeterli yol alınamadığını vurguladı.

Başkan yönetimin adresini (kremlin@gov. ru) vererek halktan ve her kesimden insanların kendisine ve yardımcısına ulaşabileceklerini, görüş, öneri ve şikayetlerini aktarabileceklerini belirterek, görüş ve önerilere açık olduğunu söyledi. Başkan mail adresine gelecek tüm öneri, görüş ve şikayetlerin değerlendirilerek, yılık değerlendirme toplantısında buradan hareketle genel bir değerlendirme yapacak.