Meksika vizesi, internetten alınacak

Türkiye ile Meksika, işbirliğini artırmak için mutabakat muhtırası imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa, Dışişleri Konutu'nda yaptıkları görüşmenin ardından bir işbirliği programı ve mutabakat muhtırası imzaladı. İki ülke arasında vize işlemlerinin tamamen internetten yürütülebilmesi için düzenlemeler yapıldı.

İki Bakan, "T.C Hükümeti ile Meksika Birleşik Devletleri Hükümeti arasında, Eğitim, Bilim, Kültür, Sanat, Basın-Yayın, Gençlik ve Spor alanlarında 2011-2013 yılları için İşbirliği Programı" ile "T.C Dışişleri Bakanlığı ile Meksika Dışişleri Bakanlığı Arasında Yurtdışında Yaşayan Ulusal Toplulukların Desteklenmesinde İşbirliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası"na imza attılar.

Ahmet Davutoğlu, görüşmede ikili ilişkileri gözden geçirdiklerini ve bölgesel anlamda işbirliği imkanlarını ele aldıklarını belirterek, küresel alanda ortak işbirliği konusunu da değerlendirdiklerini belirtti.

Vize konusunda ciddi kolaylaştırmalar sağlayan uygulamalara başlandığı için Meksika'ya teşekkür eden Davutoğlu, Türkiye'nin de Meksika vatandaşları için havaalanında vize uygulamasını başlatacağını kaydetti. Davutoğlu ayrıca, iki ülke arasında doğrudan uçak seferlerinin başlatılması için gerekli altyapının hazırlandığını, doğrudan seferlerin başlatılacağını belirtti.

Vize işlemleri internete taşınacak

Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa, Türkiye ziyaretinin amacının, iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi olduğunu ve imzalanan anlaşmalarla ekonomik işbirliğinin de artırılacağını söyledi.

"Türk vatandaşlarının, Meksika'ya gelip ülkemizin güzelliklerini paylaşmasını istiyoruz" diye konuşan konuk bakan, vize kolaylığı için çalışmalar yürüttüklerini, Türk vatandaşlarının vize işlemlerini tamamen internet üzerinden yürütmesi için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti.

Türk-Amerikan ilişkileri

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da ABD Dışişleri Bakanlığında Türkiye konusunda düzenlenen toplantıyı ve detaylarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bu toplantı, Türk-Amerikan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir toplantı. Biz de Bakanlığımız bünyesinde böyle değerlendirme toplantıları yaparız. Biz bunu ilişkilerimizin doğal sonucu olarak görüyoruz. Türkiye ile Amerika arasında son dönemde gittikçe artan bir işbirliği söz konusudur. Toplantının detaylarını Amerikalı yetkililere sormak daha doğru olur" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir