Mercedes- Benz Özbekistan'da otobüs üretecek

Uz Auto Prom ile Daimler Ag arasında imzalanan anlaşmada otobüs üretimi yapacak şirketin sermayesinin 8 milyon dolar olduğu belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAŞKENT-  Mercedes-Benz, Özbekistan'da otobüs üretecek.

Özbekistan Oto Sanayi Birliğinden (UzAutoProm) yapılan açıklamada, Uz Auto Prom ile Daimler Ag arasında, ülkedeki otobüs üretimi yapacak ortak şirketin kurulmasını amaçlayan anlaşmanın imzalandığı ifade edilirken, söz konusu fabrikada şehirlerarası ve şehiriçi otobüslerin yanı sıra midibüs üretilmesinin de öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu fabrikanın yüzde 51 hissesinin Mercedes-Benz Buses Central Asia GmbH şirketine ait olacağı ve şirketin sermayesinin 8 milyon dolar olarak belirlendiği belirtildi.

Fabrikanın ilk etapta yıllık 600 adet otobüs üretme kapasitesinde olacağı bildirilen açıklamada, üretimin bu yılın eylül ayında başlayacağı kaydedildi.

Özbekistan, başkent Taşkent'teki şehiriçi taşımacılık sisteminin geliştirilmesi kapsamında 1994 yılından bu yana binden fazla Mercedes-Benz 0405 ve Mercedes-Benz Conecto otobüsleri satın aldı.

Bağımsızlığın ardından ülkede oto sanayi sektörünün geliştirilmesine önem veren Özbekistan'da, günümüzde Amerikan GM'nın ortak olduğu GM-Uzbekistan otomobil fabrikası ile Japon Isuzu ile işbirliğinde faaliyet gösteren Sam Auto midibüs fabrikası bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir