Merkel Türkiye'ye arka çıktı

Mülteciler konusunda açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye'nin yükü hafifletilmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mülteciler konusunda Türkiye’nin yükünün ağır olduğunu vurgulayarak bu yükün hafifletilmesi gerektiğini kaydetti.

Federal Basın Evi'nde Avrupa'ya yeni mülteci dalgası ile ilgili soruları cevaplayan Angela Merkel, Türkiye’nin iki milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Başbakan Merkel, "Türkiye mülteciler için çok önemli şeyler yaptı" dedi.

CHA'nın haberine göre, Suriye ve Kuzey Irak'tan gelenler başta olmak üzere birçok göçmenin Yunanistan’a Türkiye üzerinden geçtiğini belirten Merkel; Türkiye ile sınırların korunmasını dostça ve karşılıklı güvene dayalı  şekilde konuşmak istediklerini söyledi. Merkel ayrıca Türkiye’nin terör örgütü IŞİD'le mücadeleye aktif olarak katılmasının kendilerini memnun ettiğini de sözlerine ekledi.

"Barış masasına dönülmesini arzu ediyoruz"

Türkiye'deki son şiddet olaylarını da değerlendiren Merkel, mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde barış sürecinin yeniden başlatılması için bütün imkanların kullanılmasının önemine vurgu yaptığını ifade etti. Merkel, "Almanya, PKK ile barış sürecinin devam ettirilmesini arzu etmektedir" dedi.

Kürt meselesinde gerilimin düşürülmesi için başlatılan süreci yakından takip ettiklerini ve sorunun barışçıl şekilde çözülmesi için atılan adımların olumlu ve önemli bir aşamaya geldiğini vurgulayan Merkel, Almanya olarak barış sürecini destekleyeceklerini beyan etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir