MERS'ten ölenlerin sayısı 16'ya çıktı

Güney Kore'de Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 58 yaşındaki bir diyabet hastasının MERS nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu hastalıktan ölenlerin sayısının 16'ya çıktığını duyuran Bakanlık, MERS teşhisi konulan kişi sayısının da 150'ye ulaştığını kaydetti.  

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da MERS vakalarının neredeyse yarısının tespit edildiği Samsung Tıp Merkezi'ne araştırma yapmak için ekip gönderileceği ifade edildi. Başkent Seul'un Gangnam bölgesindeki merkezin bazı bölümleri, hafta sonu kapatılmıştı.  

Bu arada MERS teşhisi konulanlarla temasta bulundukları için evlerinde kalmaları ve seyahat etmemeleri istenenlerin sayısı 5 bin 216'ya yükseldi. Yetkililer, geçen hafta boyunca Samsung Tıp Merkezi'ni ziyaret eden 4 bin kişinin de eklenmesiyle başkalarıyla temasta bulunmaması istenen kişilerin sayısının 10 bine kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.  

MERS, ilk kez 2012 yılının Eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmıştı. Ülkede son üç yılda MERS teşhisi konulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti. Güney Kore'de MERS, ilk olarak 20 Mayıs'ta Ortadoğu'ya seyahat eden 68 yaşındaki bir kişide görülmüştü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir