Mısır ilk kuşkulu MERS ölümü vakasını araştırıyor

MERS (Ortadoğu Solunum Sendromu) adlı hastalıkta öksürük, ateş ve zatürree görülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır devlet televizyonu, MERS (Ortadoğu Solunum Sendromu) adlı hastalıktan kaynaklandığından şüphelenilen ilk ölüm vakasının araştırıldığını duyurdu.

Bir sağlık bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye  dayandırılan haberde MERS virüsü taşıdığı sanılan 60 yaşındaki kadın hastanın Port Said kentinde öldüğü ancak ölüm sebebinin henüz kesinleşmediği bildirildi.

Suudi Arabistan'da 2012 yılında ortaya çıkan MERS korona virüsünün 2002 yılında ilk olarak Çin'de görülen ve daha sonra  dünyada 800 kişinin ölümüne neden olan SARS virüsüyle aynı aileden olduğu biliniyor.

MERS hastalığında öksürük, ateş ve zatürree görülüyor. Mısırlı yetkililer geçen hafta ülkedeki ilk MERS vakasının Suudi Arabistan'dan gelen bir erkekte görüldüğünü ve bu hastanın Kahire'de bir hastanede tedavi edildiğini söylemişlerdi.

MERS'in bilinen aşısı veya virüs tedavisi henüz yok, ancak hem Suudi hem de uluslararası tıp yetkilileri, insandan insana zor bulaşan bu virüsün zaman içinde kendiliğinden  tükenebileceğini söylüyorlar.

Suudi Arabistan sağlık bakanlığının Cumartesi günü verdiği bilgiye göre bu ülkede 112'si ölümle sonuçlanan 411 MERS vakası görüldü. Hastalığın bulaştığı hayvan kaynağının ise Suudi Arabistan'da çok sayıda bulunan develer olabileceği  düşünülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir