Mısır, Türk heyeti'nin Gazze'ye geçmesine izin vermiyor

Gazze'ye yardım götüren 30 kişilik Türk heyeti, Mısırlı yetkililerin izin vermemesi nedeniyle Refah Sınır Kapısı'nda yaklaşık 11 saattir bekletiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

REFAH - Filistin halkının yaralarını sarmak için aralarında eski 2 milletvekili ile çok sayıda doktorun bulunduğu 30 kişilik Türk heyeti, Mısırlı yetkililerin izin vermemesi nedeniyle Refah Sınır Kapısı'nda yaklaşık 11 saattir bekletiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'den insani yardım amacıyla Gazze'ye giden 30 kişilik Türk heyeti, sabah saatlerinde Gazze'ye giriş yapmak için Refah Sınır Kapısı'na geldi. Aralarında, eski AK Parti Milletvekilleri Süleyman Gündüz ile Muhammet Polat, Yeryüzü Doktorları, İsra Derneği, Cansuyu ve diğer insani yardım kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu heyettekilerin Gazze'ye geçişlerine Mısırlı yetkililer tarafından izin verilmediği öğrenildi.

Türk heyetindeki bir yetkili, AA muhabirine, heyetin çoğunluğunun doktor olduğunu ve yanlarında tıbbi malzemeler bulunduğunu belirterek, Mısırlı yetkililerin, kendilerine Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlerine hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini ilettiklerini söyledi.

Mısırlı yetkililerin izin vermemesi üzerine Türk heyetinin yaklaşık 11 saattir ara bölgede aç ve susuz bekleyişini sürdürdüğünü ifade eden yetkili, durumlarını Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliğine ilettiklerini kaydetti.

Türk yetkili, kendilerinin geçişine izin verilmemesine rağmen Fransız, Alman gibi çok sayıda yabancı heyetin Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Mısırlı yetkililerin bize izin vermemesine anlam veremedik. 11 saattir Refah Sınır Kapısı'nda aç ve susuz bir şekilde bekliyoruz. Heyettekilerin tamamının yeşil pasaportu bulunuyor. Mısırlı yetkililer bölgeyi terk etmememiz halinde bize zor kullanacaklarını iletti. Ancak, biz bu tehditlere aldırış etmedik. Şu anda kaba kuvvet yok, ancak Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalmış bir şekilde bekliyoruz.''