Mısır'da gösteriler devam ediyor

Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda, daha önceki eylemlerde tutuklananların serbest bırakılması amacıyla gösteri düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'ın başkenti Kahire'de "Ultras" ve "Kara Blok" grupları, daha önceki gösterilerde tutuklanan grup üyelerinin serbest bırakılması için Yüksek Yargı Kurulu binasına yürüdü.

Yürüyüşün ardından Tahrir Meydanı çevresindeki yabancı elçilikleri korumakla görevli emniyet güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullanması üzerine göstericiler de taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından bölgedeki gerginlik sona erdi.   Öte yandan, göstericilerin, Başbakan Hişam Kandil'in Kahire'deki evini 15 dakika kuşattığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, cumhurbaşkanlığı önündeki gösteriler sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını talep eden muhalifler, Başbakan Hişam Kandil'in evinin çevresinde toplandı.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Başbakan Kandil ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) aleyhinde sloganlar attı.

Tutukluların serbest bırakılmaması durumunda Kandil'in evine giden yolu kapatmakla da tehdit eden göstericiler olaysız dağıldı.