Mısır'da 29 kişi, 'Türkiye adına casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı

Mısır'da 29 kişi, Türkiye adına casusluk faaliyeti yürütmek ve terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alındı. Bu kişilerin 2013'te darbeyle iktidarı kaybeden Müslüman Kardeşler'in tekrar iktidara gelmesi amacıyla casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır'da savcılık, 29 kişinin Türkiye adına casusluk faaliyeti yürütmek ve terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınmasına karar verdi.

Resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, İstihbarat Hizmetleri'nin yürüttüğü soruşturmada, şüphelilerin telefon kayıtlarının incelendiği ve Türk istihbaratına bilgi verdiklerinin tespit edildiği öne sürüldü. Bu kişilerin, 2013'te darbeyle iktidarı kaybeden Müslüman Kardeşler'in tekrar iktidara gelmesi amacıyla casusluk faaliyeti yürüttüğü de iddialar arasında.

Gözaltına alınan kişilerin hangi ülkeden oldukları açıklanmazken, bu kişilerin kara para aklama suçlamasıyla da karşı karşıya olduğu belirtildi.

Reuters, Müslüman Kardeşler'in AK Parti ile yakın ilişkilerine ve Türkiye'nin 2013'te Mısır'da yaşanan darbeye şiddetle karşı çıktığına da dikkat çekti.