Mısır'da camiye bombalı ve silahlı saldırı: 235 ölü

Mısır'ın Sina bölgesinde, bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 235 kişi hayatını kaybetti, 130'dan fazla kişi yaralandı. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır'ın Sina bölgesinde bulunan Ariş şehrinde, El Ravda Camisi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda en az 235 kişinin öldüğü, 130'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. 

Yetkililer, Cuma namazının hemen ardından cami önünde düzenlenen bombalı saldırı sonrasında camiden kaçan kalabalığa ateş açıldığını belirtti. Saldırganların ise olayın ardından kaçtığı kaydedildi.

Saldırıların, güvenlik güçlerinin destekçilerini hedef aldığı düşünülüyor.

Görgü tanıkları, ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu aktardı. 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Saldırı sonrası ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiği öğrenildi.

Çavuşoğlu'ndan başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırı sonrası başsağlığı mesajı yayınladı.

Çavuşoğlu mesajında, "Mısır’ın Sinai bölgesindeki bir camide meydana gelen ve birçok masumun canına mal olan bombalı terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Sina bölgesi, DEAŞ ile bağlantılı militanların hedefinde

Extra News TV kanalı, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'nin, güvenlik yetkilileriyle acil toplantı yaptığını duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde İsrail sınırında bulunan Sina bölgesinde, DEAŞ ile bağlantılı İslamcı örgütler, sık sık güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor. Son dönemde saldırılar sonucu yüzlerce Mısırlı polis ve askerin yanı sıra çok sayıda sivil de hayatını kaybetti.

Saldırılar, özellikle Müslüman Kardeşler liderlerinden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iktidardan indirildiği 2013'teki darbe sonrasında artış gösterdi.