Mısır'da iki patlamayı DEAŞ üstlendi

Mısır'ın Tanta ve İskenderiye şehirlerindeki 2 kilisede meydana gelen bombalı saldırılarda, 43 kişi öldü, 119 kişi yaralandı. Saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır'da sabah saatlerinde Tanta'da bir kiliseye yapılan saldırının ardından bu kez İskenderiye'den bir patlama meydana geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi ölürken 21 kişi yaralandı.

Aziz George'da patlama

Mısır'daki ilk patlama başkent Kahire'nin kuzey bölgesindeki Tanta'da yer alan Aziz George kilisesinde meydana gelmişti. Ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Tanta'da meydana gelen patlama nedeniyle en az 25 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı. Patlamayı henüz üstlenen olmadı.  

Geçtiğimiz sene Kahire'deki en büyük Kıpti katedralinde yaşanan bir başka patlamada 25 kişi ölmüş 49 kişi de yaralanmıştı. Kıpti Hrıstiyanlar yaklaşık 85 milyonluk Mısır nüfusunun yüzde 10'unu oluşturuyor.

Dışişleri'nden kınama

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Mısır halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakanlık tarafından Mısır'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bugün Mısır'ın Tanta kentinde bir kilisede meydana gelen, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.

Saldırıları DEAŞ üstlendi

Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye ile El-Garbiyye bağlı Tanta illerinde iki kiliseyi hedef alan intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Terör örgütü DAEŞ yanlısı A'mak Haber Ajansı'nda yer alan haberde, örgüte bağlı militanların, İskenderiye ilinde yer alan St. Mark Kilisesi yakınlarında düzenlenen ve Tanta kentindeki St. George Kilisesi'ni hedef alan intihar saldırısı düzenlediği kaydedildi.

İskenderiye'deki St. Mark Kıpti Ortodoks Kilisesi yakınlarında gerçekleşen bombalı saldırıda 3'ü güvenlik görevlisi 11 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

El-Garbiyye'ye bağlı Tanta kentindeki St. George Kilisesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda ise 25 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

Mısır'da bugün Tanta kentindeki St. George Kilisesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda da 21 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirilmişti.