Moody's bu defa İngiliz bankalarının notunu düşürdü

Moody's, aralarında Lloyds ve RBS'nin de olduğu 14 İngiliz banka ve GYO'nun notlarını kırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 14 İngiliz banka ve gayrimenkul yatırım ortaklığının (GYO) kredi notlarını 3 basamağa kadar düşürdü. Not indirimine gerekçe olarak muhtemel sorunlar karşısında devlet desteğinin kaldırılması gösterildi.

Notu düşürülen bankalar arasında Lloyds ve Royal Bank of Scotland da bulunuyor. Moody's, Royal Bank of Scotland'ın notunu iki kademe indirerek Aa3'ten A2'ye, Lloyds'un notunu bir kademe indirerek Aa3'ten A1'e, çekti. Kuruluş ayrıca Santander UK'in notunu Aa3'ten A1'e indirdi. Co-Operative Bank Plc'nin notu bir basamak düşürülürken, Nationwide Building Society'nin iki basamak, 7 GYO'nun notları 1 ila 5 basamak arasında düşürüldü. Clydesdale Bank'ın A2 olan notu ise teyit edilirken görünümünün negatif olduğu bildirildi.

İngiliz hükümetinin sistemik öneme sahip finans kurumlarına belli seviyede desteğinin sürmesini beklediğini de belirten Moody's, not indirimlerinin bankacılık sistemi veya hükümetin finansal gücünde bozulmaya işaret etmediğini vurguladı.

Piyasalarda İngiliz bankaların notlarının iki basamağa kadar düşürüleceği yönünde bir beklenti olsa da Moody's'in üç basamaklık indirimi moralleri bozdu. Beklentinin üzerindeki not indirimi, 4 GYO'nun notlarını 'çöp' seviyesine indirmiş oluyor. Bu durum, satış şartlarının zorlaştığı bir dönemde firmaların daha yüksek maliyetle borçlanmalarına yol açacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir