Morgan Stanley, Türkiye'nin ağırlığını 'en yükseğe' çekti

EMEA fonunun yüzde 13'ü Türk hisselerinden oluşuyor. En gözde sektörler 'bankacılık' ve 'tüketim ürünleri'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Yatırım bankası Morgan Stanley'nin 'AAA' notlu EMEA fon yöneticisi Eric Carlson, 'varlıkların ucuz, beklentilerin ise düşük' olduğu Türkiye'nin portföyündeki ağırlığını en yüksek seviyeye çıkardı.

Morgan Stanley Emer Europe, Middle East & African Equity Fund'ın yöneticisi Carlson, "Fonda, likidite riskine rağmen, yapısal risklerin sınırlı olduğu, aşırı değerlenmemiş ülkelere odaklanıyoruz. Risk yaratacak kadar döviz borçlanmalarından da kaçınıyoruz" dedi.

Citywire'ın haberine göre, gelişmekte olan ülkeler konusunda uzman fon yöneticileri Natixis'ten Matthieu Belondrade ve Batterymarch'tan Ray Prasad gibi Carlson da Türkiye'de önemli fırsatlar bulunduğuna inanıyor.

Habere göre Güney Afrika ve Türkiye gibi krizler konusunda tecrübeli ülkelerin dış fonlama risklerine karşı aşırı kırılgan gçrünmediklerine dikkat çeken Carlson, "Portföyümüzdeki en yüksek ağırlık, yüzde 13 ile Türkiye'nin. Özellikle iki sektörle ilgileniyoruz. Bunlardan ilki ucuz ve kötü haberler nedeniyle değerlerinin altında seyreden bankacılık hisseleri. Bu bankaların güçlü sermayeleri ve likidite pozisyonları var.

Diğer sektör ise tüketim ürünleri. Örneğin porföyümüzde Anadolu Efes ve bir gıda perakendecisinin hisselerini bulunduruyoruz.

Türkiye'de hoşumuza giden şey; varlıkların ucuz, beklentilerin ise düşük oluşu. Bir miktar makro risk var ancak riskin ödülü çok cazip" dedi.

Orjinal haberi görmek için tıklayın