Morgan Stanley'den 2.2 milyar dolar kâr

Intel'in üçüncü çeyrekte karı yüzde 17 artarak 3,47 milyar dolar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK / SAN FRANCISCO -  Morgan Stanley Bankası üçüncü çeyrekte 2,2 milyar dolar kar etti. Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel'in üçüncü çeyrekte karı yüzde 17 artarak 3,47 milyar dolar oldu.

Amerikalı yatırım bankası, Temmuz-Eylül döneminde 2,2 milyar dolar (hisse başına 1,15 dolar) kar ettiğini açıkladı. Banka, geçen yıl aynı çeyrekte 91 milyon dolar (hisse başına 7 sent) zarar etmişti.

Morgan Stanley'in aynı çeyrekte gelirleri de yüzde 46 yükselişle 9,9 milyar doları buldu.

Bankanın ticari işlerinden gelirleri söz konusu çeyrekte bir yıl önceye göre iki kattan fazla artarken, ikinci çeyreğe göre ise yüzde 24 yükseldi.

Amerikalı çip üreticisi Intel, Temmuz-Eylül döneminde karının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 17 artışla 3,47 milyar dolara (hisse başına 65 sent) çıktığını açıkladı. Şirket, geçen yıl üçüncü çeyrekte 2,96 milyar dolar (hisse başına 52 sent) kar etmişti.

Intel'in üçüncü çeyrekte gelirleri de geçen yıl aynı döneme göre yüzde 29 artışla 14,3 milyar dolara yükseldi. Şirket geçen yıl üçüncü çeyrekte 13,8 milyar dolar gelir elde etmişti.

Intel'in ürettiği çipler dünyadaki bilgisayarların yüzde 80'inde kullanılırken, Google'ın Android akıllı telefonu ya da Apple'ın iPad'i gibi çok tutulan cihazlarda henüz istenilen başarıyı yakalayamadı.

Şirketin finans direktöre Stacy Smith, Intel'in gelişmekte olan piyasalarda güçlü faaliyetinin sürdüğünü, Avrupa piyasasının ise ABD'ye göre daha zayıf olduğunu açıkladı.

Intel Üst Yöneticisi (CEO) Paul Otellini, Microsoft'un gelecek yıl Windows 8 işletim sistemini piyasaya sürmesinin bilgisayar satışlarını arttırabileceğini ve Intel'in satışlarına destek verebileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir