Mübarek'in oğullarına gözaltı

Mısır devrik lideri Hüsnü Mübarek'in oğulları yolsuzluk kapsamında gözaltına alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğullarının, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınacakları bildirildi.

Mısır devlet televizyonu, Alaa ve Cemal Mübarek'in, savcılıkça yürütülen yolsuzluk ve hükümet karşıtı gösteriler sırasında uygulanan şiddet konusundaki soruşturma çerçevesinde sorgulanmak üzere 15 gün gözaltında tutulacaklarını duyurdu.

Mübarek'in oğullarının, babaları hastanedeyken Kahire'den gelen savcılar tarafından sorgulanmak üzere Şarm El Şeyh'deki bir mahkeme binasına götürüldükleri belirtildi.

Binanın önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Alaa ve Cemal Mübarek'in tutuklanmalarını isterken, bölge emniyet müdürü, kalabalığa yaptığı açıklamada, Mübarek'in oğullarının gözaltına alınacaklarını duyurdu.

Göstericilerin, iki kardeşi taşıyan polis aracına su şişeleri, taş ve terlik attıkları belirtildi.

 

 

Devrik başkan hastanede

Mısır'ın devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek hastaneye kaldırıldı.

Mısır devlet televizyonu, devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in (82), bir soruşturma çerçevesinde sorgulanırken "kalp krizi" geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Televizyon, Mübarek'in sağlık durumu ve yürütülen soruşturma hakkında bilgi vermedi.

Mısırlı güvenlik kaynakları, Mübarek'in mahkeme celbi almasının hemen ardından Şarm El Şeyh'teki uluslararası hastaneye kaldırıldığını bildirmişti.

Hüsnü Mübarek'e bugün mahkemeden celp geldiği haber veren resmi El Ahram gazetesi de İçişleri Bakanı Mansur El Essavi'ye dayanarak, Mübarek'e, protestocuların öldürülmesi ve kamu fonlarını zimmete geçirmek suçlamasıyla ilgili ifade vermesi için savcılıktan yazı gönderildiğini kaydetmişti.

Mübarek'in kendisine karşı yöneltilen suçlamalarla ilgili Kahire'nin doğusundaki dış kesimlerde bulunan bir mahkemeye ifade vereceği belirtilmiş, ancak ne zaman mahkemeye çıkacağı konusunda bilgi verilmemişti.

Hüsnü Mübarek, 11 Şubat'ta halk ayaklanması sonucu devrilmesinden sonra Şarm El Şeyh'te ikamet etmeye başlamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir