Muhaliflerden Esad'a 'doğrudan görüşme' teklifi

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Suriye görüşmelerinin 8. turunda Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a doğrudan görüşme teklifinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu MYK Sözcülerinden Yahya Aridi, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bugün gerçekleştirdikleri toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Aridi, Mistura'ya Cenevre'deki BM görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Esad'ın temsilcileriyle doğrudan müzakereler yapmak için teklifte bulunduklarını açıkladı.

Aridi, "Artık muhalefetin parçalandığı bahanesi ortada yok. Biz biriz ve karşı tarafla doğrudan görüşmeye hazırız." ifadesini kullandı.

"Doğrudan görüşme için teklifte bulunacağız"

Mistura, 8. tur görüşmelerinin sonucuna yönelik ihtiyatlı davrandıklarını ve muhalefet ile Esad heyetinin doğrudan görüşme yapması için teklifte bulunacaklarını kaydetmişti.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, AA muhabirine bu sabah yaptığı açıklamada, "Rejim heyeti burada olsun olmasın Mistura, görüşmelere bugün muhalefet heyetiyle başlıyor. Zaten BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada 'gündemdeki tüm konuları Cenevre'ye hangi taraf gelirse onlarla müzakere edeceğim' demişti. Rejim gelince, onlarla da gündemdeki konuları görüşecek." ifadelerini kullanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir