Mültecilerin Almanya'da kalma süresi kısalıyor

Almanya iltica talebi reddedilen sığınmacıların ülkede kalma süresini kısaltacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman gazetesi Die Welt, hükümetin iltica başvurusu reddedilen mültecilerin ülkede kalma sürelerini uzatmalarını zorlaştıran yasal düzenlemeler hazırladığını yazdı.

Gazete, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından hazırlanan yeni mevzuatın görüşleri alınmak üzere diğer bakanlıklara gönderildiğini ve Alman yasalarını çiğneyen ya da ciddi tehlike arz eden mültecilerin sınır dışı edilmesi için yeni kuralların hazırlandığını belirtti.

Temmuz ayında Almanya'da yaşanan bir dizi şiddet olayından ikisinin sorumlusu olarak DEAŞ ile bağlantılı Suriyeli sığınmacılar belirlenmişti. Olaylar üzerine De Maiziere ve diğer muhafazakar politikacılar sığınma talepleri reddedilen kişilerin bir an önce Almanya'dan çıkarılması için yasal değişiklik hazırlığına başlamışlardı.

Almanya'da 31 Ağustos tarihi itibariyle ülkeyi terk etmek zorunda olan 210 bin göçmen bulunuyordu. Bunlardan 158,190'ı geçici olarak Almanya'da kalmalarına izin veren bazı erteleme hükümlerinden yararlanıyordu.

Yasa taslağında şöyle bir hüküm yer alıyor: Bir yabancı, örneğin yetkililere kimliği veya uyruğu konusunda yanıltıcı bilgi vermişse, ya da geçici kimlik alması için gereken işbirliğini göstermiyorsa, (Almanya'da) kalmak için istisna izninden yararlanamaz.

Yani yasal düzenlemede, Alman makamları sınır dışı edilecek kişiye bu kararı sadece 30 gün önce haber verecekler. Böylece bu kişilerin sınır dışı edilmekten kurtulmak için gizlenmelerinin önüne geçilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir