Müşerref istifa etti

Müşerref, istifa kararını, istişarelerde bulunduktan sonra aldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref televizyondan yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında istifasını açıkladı.

Müşerref, televizyondan yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, istifasını bugün Pakistan Millet Meclisi Başkanlığına göndereceğini söyledi. İktidardaki koalisyon hükümetinin oluşturduğu bir komisyon, 5 gün süren görüşmelerin ardından Müşerref hakkındaki azil suçlamaları listesini dün tamamlamıştı.

Hakkında azil tartışmaları yapılan Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref, istifa kararını, istişarelerde bulunduktan sonra aldığını söyledi. Müşerref, televizyondan yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, hukuk danışmanları ve yakın siyasi destekçileriyle görüşmeler yaptıktan ve tavsiyelerini aldıktan sonra "istifa etme kararını aldığını" açıkladı. Pervez Müşerref, konuşmasının başında istifasını bugün Meclis başkanlığına göndereceğini belirtmişti. Suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi öncülüğündeki koalisyon hükümeti, 8 Ağustosta, Müşerref hakkında azil işlemi başlatmayı planladığını açıklamıştı. Hükümet, azil sürecinde Müşerref hakkındaki suçlamaları, anayasayı ihlal ettiği ve yetkisini kötüye kullandığı konularında yoğunlaştırmıştı. Müşerref, Pakistan'da 1999 yılında ordunun müdahalesiyle iktidarı ele geçirmiş, daha sonra devlet başkanı olmuştu.