Müşerref'in sessizce gitmesi istendi

Pakistan medyası Müşerref'in ülkeyi krize sürüklemek yerine gitmesini önerdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Pakistan medyası, koalisyon hükümetinin, hakkında azil süreci başlatma kararı aldığı Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e ülkeyi daha çok siyasi krize sürüklemek yerine "sessizce gitmesi" çağrısında bulundu. 

Jang medya grubunun İngilizce yayımlanan yüksek tirajlı gazetesi News, "Hepimizin selameti için, haysiyetini koru ve sessizce git" yazdı. News, ordu komutanlarının, başkent İslamabad yakınlarındaki Ravalpindi'deki toplantıları devam ederken, ayrıca manşet haberine "Ordunun tarafsızlığı için önemli sınav" başlığını attı. Komutanların, eski Genelkurmay Başkanları Müşerref'in azledilme olasılığına karşı tepkisinin ülkede demokrasinin işlemesini sağlama çabaları bakımından önem arz edeceği belirtiliyor. Urduca yayımlanan Nava-i Vakt de "Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkenin selameti için istifa edecek ve onurunu koruyacak kişiler arasında değil" dedi. Gazete, "Eğer bunu isteseydi, 18 Şubat seçimlerinden sonra hemen istifa ederdi" diye yazdı. 

18 Şubat'taki genel seçimlerde Müşerref parlamentodaki desteğini kaybetmişti. Muhafazakar görüşlü şe Nation gazetesinin haberinde de Müşerref'in gönüllü olarak istifa etmesinin ülkeyi pek çok sorundan uzak tutacağı vurgulandı. Pakistan Ulusal Meclisi, azil sürecini başlatmak için, Müşerref'in doğum gününe denk gelen 11 Ağustos'ta toplanacak.