Musevi yanlıları yürüyüş için bir araya gelmeye başladı

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto etmek için on binlerce kişi Tahran sokaklarında bir araya gelmeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TAHRAN - İran'da 12 Hazirandaki cumhurbaşkanı seçiminde hile yapıldığı iddiasıyla protesto gösterileri düzenleyen muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi yanlıları, yeni bir gösteri düzenlemek için bir araya gelmeye başladı.

Görgü tanıkları, liderleri Musevi'nin, resmi sonuçların açıklanmasının ardından düzenlenen protesto gösterilerinde ölenler için barışçı matem yürüyüşleri yapmaları ve camilerde toplanmaları çağrısına cevap veren on binlerce kişinin Tahran sokaklarında bir araya gelmeye başladığını belirtti.

Matem yürüyüşüne katılmak için İmam Humeyni Meydanı'na akın eden siyah giysiler içindeki göstericilerin ellerinde mumlar tuttuklarını kaydeden görgü tanıkları, "Kardeşlerimiz nerede?", "Kardeşlerimizi niçin öldürdünüz?" ve "Musevi: Sükunet içinde yürüyüş yapın" yazılı pankartlar taşıyan göstericilerin Firdevsi caddesi üzerinden kuzeye doğru sessiz yürüyüş başlattıklarını söyledi.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bir dönem daha devlet başkanı seçildiğini gösteren resmi seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen protesto gösterilerinde 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.