”Müzakelerin kesilmesi sözkonusu değil”

UBP Genel Başkanı Devriş Eroğlu Rum kesimi ile müzakerelerin kesilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakerelerin devamından yana olduklarını belirterek, "Müzakerelerin kesilmesi diye bir düşüncemiz olmamıştır ve olmayacaktır. Çünkü bir anlaşmaya varabilmek için müzakere şarttır" dedi.

KKTC'de geçen pazar günü yapılan milletvekilliği erken genel seçiminde tek başına iktidar kuracak çoğunluğu elde eden UBP Genel Başkanı Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UBP'nin zaferinin Kıbrıs müzakerelerini zora sokacağı" yönündeki görüşlere yanıt verdi.

Müzakerelerde Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a destek vereceklerini belirten Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da (Mehmet Ali Talat) endişe duymasına hiç gerek yoktur" diye konuştu.

"Telaşa hiç gerek yoktur" diyen Eroğlu, "Biz dünkü parti değiliz. Hele ben dün politikaya soyunmuş bir kişi değilim, olayların seyrinin nasıl olduğunu, nasıl olması gerektiğini bilen, KKTC halkını ve Türkiye'nin, anavatanımızın menfaatlerini düşünen bir kişi olduğumu unutmamaları gerekir" dedi.

Eroğlu, partisindeki eğilimin tek başına hükümet kurulması yönünde olduğunu da belirtti.

Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün telefonla kendisini arayarak kutladığını söyledi.