Nabucco'nun boruları için 60 firma ön teklif verdi

Hazar Denizi'nden Avrupa'ya doğal gaz taşıyacak Nabucco Projesi'nde kullanılacak 4,3 milyar dolarlık boruları döşemek için teklif verenler arasında Borusan da var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 60 şirket, Nabucco projesi kapsamında kullanılacak boruları döşemek için ön teklif verdi. 

Şirketler, Hazar Denizi'nden Avrupa'ya doğal gaz taşıyacak olan Nabucco Projesi'nde kullanılacak 4,3 milyar dolarlık boruyu tedarik etmek için tekliflerini sundu.

Nabucco Boru Hattı Genel Müdürü Vlad Pavlovschi, "Beklediğimizde çok daha fazla teklif aldık. Başvuranlar da dünyanın en önemli boru tedarikçileri." dedi. Pavlovschi, başvuruların bağımsız bir denetçi tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Nabucco Projesi'nde kullanılan boru ve vanalar için verilen ön teklifler 17 Mayıs'ta son bulmuştu. Asıl ihaleyse temmuz ayında yapılacak. Nabucco Projesi'nde 2 milyon ton çelik kullanılacağı tahmin ediliyor.

Europipe GmbH, Borusan Mannesmann Boru Sanayi & Ticaret A.Ş., bu ayın başında Nabucco için teklif vereceğini açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir