NATO'dan ABD'ye destek

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırısını desteklediğini bildiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bu saldırı rejimin Suriye halkına tekrar kimyasal saldırı düzenleme gücünü zayıflatacaktır" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NATO, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın, Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesiyle ilgili hedeflerini vurmaya başlamasını desteklediğini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, ABD ile İngiltere ve Fransa'nın Beşar Esad'ın kimyasal silah kapasitesiyle ilgili yerlere yönelik saldırısını desteklediğini belirterek, "Bu saldırı rejimin Suriye halkına tekrar kimyasal saldırı düzenleme gücünü zayıflatacaktır." ifadesini kullandı.

Müttefiklerin daha önce de rejimin Suriye'de kimyasal silah kullanmasını kınadığını hatırlatan Stoltenberg, bu tür saldırıların uluslararası kuralların ve anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kimyasal silahların kullanılması kabul edilemez ve sorumlular hesap vermelidir. NATO, kimyasal silahların kullanımını uluslararası barışa bir tehdit olarak görmektedir ve Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ne (CWC) bağlı kalınması önem arz etmektedir."

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurdu ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurdu

Suriye'ya yapılan füze saldırısından ilk fotoğraflarSuriye'ya yapılan füze saldırısından ilk fotoğraflar

Pentagon, hangi hedeflerin vurulduğunu açıkladıPentagon, hangi hedeflerin vurulduğunu açıkladı

Bu konularda ilginizi çekebilir