Nepal'da ölü sayısı 3 bini aştı

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini aştı. Depremin İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan atom bombasından 20 kat daha güçlü olduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 300'e ulaştı.

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 3 bin 218'e yükseldiğini bildirdi. Yetkililer, Hindistan'da 61 ve Tibet'te 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.

nepal_deprem.jpg

Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Çadır kentler kuruluyor

Başkent Katmandu'da büyük çadır kamplar oluşturuldu. Kurtarma ekipleriyse yıkılan binaların enkazlarında arama çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin gücünün İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentini yerle bir eden atom bombasından 20 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor. 

nepal_1.jpg

7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir