Nepal'de depremde ölenlerin sayısı artıyor

Nepal'de dün meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının üç ülkede toplam 82'ye yükseldiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nepal İçişleri Bakanlığı, dün yerel saatle 12.55'te başkent Katmandu'nun 83 kilometre kuzeydoğusunda ve 18,5 kilometre derinlikte meydana gelen depremde 65 kişinin öldüğünü, yaklaşık 2 bin kişinin yaralandığını açıkladı. 

Komşu ülke Hindistan'da deprem nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükselirken Çin, Tibet'te bir kişinin öldüğünü kaydetti.   

Ellerinde megafonlarla başkent Katmandu sokaklarında gezen yetkililer, 18 gün arayla kaydedilen iki büyük depremde hasar gören binalara girilmemesi için halka uyarıda bulunuyor.   

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ise Himalayalar'daki bazı köylerin yerle bir olduğuna, ölü ve yaralı sayısının yükselebileceğine işaret etti.     

Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde 8 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, 18 bin kişi yaralanmıştı. Son 80 yılın en büyük deprem felaketini yaşayan ülkede yüz binlerce kişi evsiz kalmıştı.    

Michigan Üniversitesi'nden jeofizikçi Eric Hetland, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi verilerini kullanarak ilk depremin 8 bin kilometrekarelik, ikinci depremin ise 660 kilometrekarelik bir bölgede hissedildiğini belirlediklerini söyledi. Hetland, ilk depremden 1,5 milyon, ikinci depremden ise 65 bin kişinin etkilendiğini de hesapladıklarını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir