Nepal'de kiliseye bombalı saldırı: 2 ölü

Saldırı, başkent Katmandu'nun 4 kilometre güneyinde yer alan, Lalitpur kentinin bir banliyösü olan Dhobighat'taki bir Hristiyan kilisesini hedef aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KATMANDU - Nepal'in başkenti Katmandu yakınındaki bir kiliseye yapılan bombalı saldırıda 2 kişi öldü, en az 12 kişi yaralandı.

Polis yetkilileri, Nepal parlamentosunun, ülkenin yeni başbakanını belirlemek amacıyla yapacağı oturuma saatler kala düzenlenen saldırının, başkent Katmandu'nun 4 kilometre güneyinde yer alan, Lalitpur kentinin bir banliyösü olan Dhobighat'taki bir Hristiyan kilisesini hedef aldığını belirtti.

Kilisede ağır hasar meydana gelmesine yol açan patlamadan sonra yaralıların hızla hastaneye kaldırıldığını kaydeden polis yetkilileri, bölgenin polis tarafından kordon altına alındığını bildirdi.

Siyasi gözlemciler, saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grubun üstlenmemiş olmasına karşın, az tanınan bir Hindu grubu olan, Nepal Savunma Ordusu adlı örgütün, saldırı bölgesi yakınında, sokaklara Nepal'in bir Hindu ülkesi olduğunun ilan edilmesini isteyen broşürler attığına dikkati çekiyor.

Nepal'de 10 yıl süren iç savaşın ardından, 3 sene önce laik bir devlet olma kararı alınmıştı.

Nepal parlamentosu, Maocu lider Prachanda'nın, genelkurmay başkanının görevine son verme planları nedeniyle çıkan tartışmalar sonucu başbakanlıktan istifa etmesi nedeniyle, yeni başbakanı seçmek amacıyla bugün toplanacak.