Netanyahu: Filistinlilerle doğrudan müzakere şart

Barak ile Filistin Başbakanı Feyyaz bugün biraraya geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Ulusal Özerk Yönetimi ile (FÖY) "artık kesinlikle doğrudan müzakere gerektiğini" bildirdi.

İsrail'de kabinenin bugünkü toplantısını yöneten Netanyahu, "Filistinliler'le artık doğrudan müzakerelere girmek şart oldu" dedi.

Bugün ABD'ye gidecek olan Netanyahu, başkent Washington'da Başkan Barack Obama ile görüşürken, düşündüğü "Filistin'le doğrudan müzakere" girişimini anlatacak.

İsrail ile FÖY arasında "son ümit yaratabilecek" doğrudan müzakereler 11 yıl önce ABD Başkanı Bill Clinton'un himayesinde Maryland eyaletinde 300 yıllık tarihi mekan Çatalçiftlik (Wye Plantation) devlet malikanesinde Filistin'in büyük önderi Yaser Arafat (1929-2004) ve zamanın yeni İsrail Başbakanı, eski genelkurmay başkanı ve bugünün Savunma Bakanı Ehud Barak arasında düzenlenmişti.

Barak ile Filistin Başbakanı Feyyaz biraraya geliyor

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Filistin Başbakanı Selam Feyyaz'ın bugün biraraya gelecekleri bildirildi.

Barak'ın basın bürosundan yapılan açıklamada, Barak ile Feyyaz'ın İsrail ile Filistin arasındaki ilişkileri görüşecekleri belirtildi. Açıklamada, görüşmenin yapılacağı yere ilişkin bilgi verilmedi.

Barak ile Feyyaz, şubat ayından bu yana ilk kez görüşecek. İki siyasetçi arasındaki görüşmenin, "ABD'nin aracılığında yapılan dolaylı görüşmelerdeki ilerlemenin ilk işareti" olduğu kaydediliyor.

Ehud Barak ile Selam Feyyaz arasındaki görüşmenin, salı günü Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyaretinden önce yapılacak olması dikkati çekti. Obama'nın iki tarafın doğrudan görüşmesini istediği biliniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir